Sidor

tisdag 24 januari 2012

Apdregglis och vantarDessa har jag sytt åt en väninnas lille kille!
 
Jag sydde några stycken av denna modellen till M, när han var liten. De användes mest som scarf, när han blev lite äldre, för han dregglade inte speciellt mycket. Klart att de användes en del när han var mindre också, men jag klarade mig med några få. Det blev inte precis någon storproduktion.
Men häromdagen hade jag besök av en liten bebis, som dregglade och småspydde om vartannat mest hela tiden. Hans dregglis var genomblöt!
Hans mamma var inte riktigt nöjd med modellen hon hade, så vi provade min modell på hennes plutt och den verkade passa bättre.

Så lite räcker för att sätta igång symonstret i mig. ;) I och för sig kände jag också att det vore roligt att sy några till min lillparvel som snart ska titta ut. Vem vet, det kanske är ett riktigt dreggelbarn.
Lågan var iaf tänd och jag satte igång att leta fram tyger senare samma kväll.
Sedan modifierade jag mönstret en aning och gjorde vecken lite djupare. Tyckte att M's var lite för platta, minns jag.
Och eftersom jag nu för tiden har ett lite annat tänk vad gäller sömnaden, så klippte jag så klart inte EN dregglis. Det blev en hel hög! Mer av de andra får ni se vid senare tillfälle, när de är färdiga.
Jag sydde denna först, till den dregglande bebisen.

Det blev också ett par vantar i samma tyg, då killen i fråga hade tossor på händerna, när han kom hit. Hans vantar var borttappade och mamman hade förgäves försökt skaffa nya.
Tossorna funkade säkert lika bra, men så klart jag var tvungen att sy ett par matchande vantar åt den lille sötisen!!

2 kommentarer:

  1. Hihi vilket roligt inlägg :) Det ser jätte fint ut det du gjort, jätte snyggt. Får prova på Onsdag ;)

    SvaraRadera
  2. Dom var jätte fina och passade perfekt :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...