Sidor

måndag 28 maj 2012

Fantastiskt påslakan och otillräckliga byxor

Jag var gräsänka i helgen, med bara ett barn hemma. Tänkte att jag skulle få lite gjort mellan kolikanfall matningar och blöjbyten, men båda jag och lillsnuttan lyckades bli förkylda. Så klart, med min taskiga tajming! ;)
Ställde in mig på att överleva helgen och proppade i mig Alvedon.
Men ibland är det bra att inte ha några förväntningar och jag lyckades ändå göra klart några halvklara projekt. Mestadels ändringar och lagningar, men de tänker jag inte tråka ut er med här.
Jag lyckades också äntligen sy sonens nya påslakan.
Han har hittills fortfarande haft ett täcke till spjälsäng (han är tre), eftersom ett fullsize känns för stort då han rör sig så extremt mycket när han sover. Men det täcket har börjat kännas alldeles för litet.
Så det fick helt enkelt bli en mellanvariant. Jag fick ett täcke, som var snett och skevt, av min mamma och fixade till det så att det funkar.
Jag hittade tyg med sonens stora favorit Pingu på. Eller egentligen hittade jag ett fullsize påslakanset, eftersom det blev billigare än att köpa metervara!! Helknäppt!
Så jag slaktade det och sydde ett nytt påslakan. Så här fint blev det i killens säng.


Vilken reaktion det blev? Jo, han sa: (viskade) "Åh, Pingu...fantastiskt!"
Man bara smälter! Det är reaktionen man hoppas på, men inte alltid får (se nedan).

Jag hann också sy klart ett par plyschbyxor till honom och de fick ännu en härlig kommentar. Jag trodde att han skulle kommentera att det var stjärnor på, eftersom han är helt låst på stjärnor just nu. Men han tittade hänfört på dem, sken upp och sa: "Har du sytt en svart tröja också?"
Otacksamma unge! ;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...