Sidor

söndag 5 augusti 2012

Necessärer

En väninna ville att jag skulle sy en liten necessär, som hon kunde ha lite smått och ha med sig i skötväskan. Plåster och huvudvärkstabletter och lite så'nt.
Jag fick fria händer...tills hon var hemma hos mig och såg det här orange IKEA-tyget. Sedan såg hon mitt våtservettsfodral och gillade modellen.
Jag har länge tänkt sy box bags, som den här modellen även kallas, och har t.o.m. skaffat lite olika vaxade tyger. Så det passade ju bra att sätta igång med det nu då.
Eftersom väninna hemskt gärna ville ha i ett obehandlat bomullstyg, tog jag tillfället i akt att lära mig fodra en sådan här snyggt. Det är nämligen inte det lättaste att ge sig på. Det går, men det är lite klurigt om man inte gjort det förut. Iaf om man inte vill ha synliga overlockssömmar invändigt, vilket jag inte ville.
Jag brukar sitta och klura och testa själv, tills jag kommer på hur det funkar. Tycker om den tekniska biten. Men denna gången kände jag att jag inte hade tiden, så jag googlade och hittade denna beskrivning. Jag gjorde inte helt och hållet efter beskrivningen, men den funkar. Bl.a. syr jag av hörnen utan att skära ur tyget först.
Ett tips till dig, som tänker testa själv...fodra inte med vaxduk första gången du försöker dig på det.
Iaf inte på en så här liten modell (blixtlåset är 20cm). Liiiite svårt att vränga den.
Men det gick ju bevisligen! :)


Passade på att sy denna till mig själv, när jag ändå höll på.
Den vaxduksbiten har legat i århundraden i min tyghylla. Minns att jag köpte den som en stuvbit och det är ett tyg av Tiogruppen.
Och den räckte precis till denna lilla fina box bag, som definitivt får stanna hos mig. :)
Men det kommer att komma upp andra till salu så småningom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...