Sidor

tisdag 20 december 2011

Sittvagnsdynan klar!

Ikväll har jag sytt klart dynan till vår Emmaljunga Scooter och jag är SÅÅ nöjd! :)Jag har använt lite kraftigare bomullstyg på ena sidan och en tunn fleece på den andra. Som vaddering är det skumgummi, ca 1cm tjock, och den är kantad med en tunn bävernylon, se lördagens inlägg.
Jag valde att göra dynan ganska lång, trots att det inte är tyg längst ner på vagnen. Kändes bättre, helt enkelt. Så längst ner i fotändan har jag satt en bit genomskinlig plast, för extra skydd mot smutsiga skor.

Mönstret fick jag fram genom att mäta längd, bredd och var delningssömmarna skulle sitta. Jag ritade upp dem på ett mjukare mönsterpapper, rundade av hörnen och lade mönstret på plats i vagnen och finslipade formerna lite.
Jag mätte också noga ut var de olika "knapphålen" skulle sitta och hur stora de behövde vara.

Det var en del jobb med att få den så att jag blev nöjd, men jag kan helt klart tänka mig att sy sådana här på beställning, om någon är intresserad. Den är tvättbar i 30grader.
Jag ska fota den, när den är på plats i vagnen också, men nu är det läggdags. Så jag återkommer med det.
God natt.


*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...